En seçkin örneklerini Sabomar.com adresinde bulabileceğiniz Sabo Terlik Modelleri' nin ergonomik tasarımlarıyla bu terliklerin son derece rahat ve ortopedik olmalarını sağlar. Ancak Sabo Terlik Modelleri'nin bir artısı da ayakların ön kısmı nefes alan özel bir yüzeyle kapatarak bu kısımların bakteri enfeksiyonlarına karşı korumasıdır.


Ayağınızda Meydana Gelebilecek Bakteriyel Enfeksiyonlar

En seçkin örneklerini Sabomar.com adresinde bulabileceğiniz Sabo Terlik Modelleri'nin ergonomik tasarımları bu terliklerin son derece rahat ve ortopedik olmalarını sağlarlar. Ancak Sabo Terlik Modelleri'nin bir artısı da ayakların ön kısmını nefes alan özel bir yüzeyle kapatarak bu kısımların bakteri enfeksiyonlarına karşı korunmasını sağlamaktır. Sabo Terlik Modelleri'nin bu özelliği size hafife alınacak gibi bir özellik gibi gelebilir. Ancak durum hiç de öyle değil. Çünkü ayağınızda meydana gelebilecek bakteriyel enfeksiyonlar sizleri ciddi manada rahatsız edebilir. Ayaklarınızı tehdit eden bu ve bu tip enfeksiyonları yakından tanımanız ve gerekli önlemleri almanız için bugünkü yazımızda ayağınızda meydana gelebilecek bakteriyel enfeksiyonlar konusunu işlemeye karar verdik.

Bakteriyel Enfeksiyonlara Ne Sebep Olur?

Bakteriler sağlığınızı tehdit eden mikro organizmalardır. Özellikle cilt hücrelerini tehdit eden bu mikro organizmaların sevdikleri ortamlar sıcak, havasız ve hijyenik olmayan ortamlardır. İnsan vücudunda sıcak, havasız ve hijyenik olmayan ortamların başında da ayaklar gelmektedir. Ayaklarınız, bir ayakkabının içinde gün boyu havasız kalmaktadır. Buna ek olarak ayaklarınız da vücudunuzun diğer kısımları gibi terler. Tüm bu unsurlar bir araya geldiğindeyse ayaklarınızda bakteri oluşumu için tüm şartlar sağlanmış olur. Bu da, ayağınızda oluşacak rahatsızlıklara davetiye çıkarır. Ayaklarınızda oluşan bakterilerin ilk hedesi ise elbette ayaklarınızdaki deri dokusudur. Peki ayaklarınızda meydana gelebilecek bakteriyel enfeksiyonlar nelerdir?

Tırnak Enfeksiyonları Ve Mantarlar

Ayak kısmında meydana gelen bakteriler ilk olarak tırnaklarınızı etkiler ve tırnaklarınızda bazı enfeksiyonlara neden olur. Özellike ortopedik ayakkabı veya terlik kullanımı sonucu ayak tırnaklarınızdan birisi veya birkaçı içe doğru büyümüşse ayak tırnaklarınızın bir enfeksiyona kapılma olasılığı son derece yüksektir. Ayağınızda meydana gelen bu enfeksiyon rahatsızlığın temelinde ayak tırnakları kısmının hijyenik olmaması gelmektedir. Ayağınız terlediğinde vücut için zararlı olan maddeler ter yoluyla dışarı atılır. Ayak parmaklarınız yeterince nefes almadığında bu bakteriler çoğalma imkanı bulurlar tırnaklarınızı tehdit edecek enfeksiyonlara neden olurlar. Elbette bunda ayak tırnaklarının hijyenine dikkat edilmeyen noktalar olmasının da etkisi vardır. Bu bakteriyel enfeksiyonun önüne geçmek için ayaklarınızın hijyenine gerekli özeni gösterin ve ayaklarınızı havalandırmayı ihmal etmeyin. Elbette mesainiz gün boyu sürüyorsa Sabo Terlik Modelleri'nden dilediğini seçebilir ve ayaklarınızın nefes almasını sağlayarak bakteri oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Apse

Apse, vücudun herhangi bir bölgesinde vücut için zararlı olan biyokimyasal maddelerin birikmesi anlamına gelmektedir. Bu, vücudunuzun bakteriyel enfeksiyonlara karşı verdiği bir tepkidir. Ayağınızda veya başka bir bölgede oluşan apseyi elle tedavi etmeniz mümkündür. Apse oluşan kısmı dezenfekte edin ve ardından birikmiş irini apseyi patlatarak dışarıya çıkarın ve silin.

Ayaklarınızdaki apse oluşunun temel sebebi tırnak enfeksiyonları ile aynıdır. Yeterince temizlenmeyen ayak kısmında irin birikir ve vücudunuz bu zehri bir noktada toplar. Ayağınızda apse oluşumunu engellemek istiyorsanız, ayağınızda bakteri oluşumunu engelleyecek şartları (sıcaklık, anti-hijyenik ortam, nem) meydana getirmelisiniz. Elbette ayaklarınızı korumak da son derece önemlidir. Elbette ayaklarınızı korumak  ve bakteri oluşumunu engelleyecek şartların önüne geçmek için gün boyu ayaklarınızın bu kısımlarını havalandırmalısınız ve ayaklarınız kullandığınız terlik veya ayakkabının içinde rahat etmeli. Özellikle gün boyu ayakta çalışıyorsanız apseleri önlemenin tek yolu ise bir Sabo Terlik sahibi olmaktır.

Bakteriyel Enfeksiyonların Önüne Geçmek İçin Hangi Sabo Terlik Kullanılmalı?

Bakteriyel enfeksiyonların önüne geçmek için dilediğiniz Sabo Terlik Modeli'ni kullanabilirsiniz. Çünkü her Sabo Terlik, önü kapalı bir yapıya sahiptir. Bu kapalı kısım gözeneklidir ve gün boyu ayaklarınızın nefes almasını sağlar. Eğer ayakta uzun zaman geçirmenizi gerektirecek bir meslekte çalışıyorsanız ve ayak sağlığınızdan endişe duyuyorsanız her Sabo Terlik Modeli'ni tercih edebilirsiniz.