FFP2 ve FFP3 maske çeşitleri arasındaki fark nedir, hangi maske çeşidinin koruyuculuk oranı daha yüksektir içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Korona virüsün ortaya çıkmasından bu yana hayatımıza giren maske kavramının her geçen gün önemi artıyor. Maske kullanımı virüsün yayılmasını ve kişilere virüs bulaşmasını engellemek için önemlidir. Maske kullanılmadığında virüs solunum, hava, dokunma yolu ile bulaşıp yayılacaktır. Bu da ciddi sayıda ölümlere, virüsün bulaştığı kişilerde ciddi sağlık sorunlarına neden olacaktır. Virüsün yayılması sağlık sisteminin çökmesi gibi büyük sorunları da beraberinde getirecektir. 2019 yılından beri bilinen verilere göre 3,8 milyon kişinin ölmesine neden olmuştur. Dünya çapında toplam vaka sayısı ise 180 milyon olarak bilinmektedir. Aşının geliştirilmesi ile birlikte son zamanlarda virüs daha iyi kontrol altında tutulmaya başlandı ve yayılma ciddi oranda azaldı. Virüsün ciddi bir sorun olması maske çeşitleri, maske kullanımı gibi konuların da önem kazanmasını sağladı.

 

 

Piyasa üretilip satışı yapılan birçok maske çeşidi yer almaktadır. Bu maske çeşitleri günlük yani Cerrahi Maske, N95, FFP2 ve FFP3 maske çeşitleridir. Günlük cerrahi maskelerin koruyuculuk oranı yaklaşık olarak 5 saat kadardır. Diğer maskelerin filtreleme özelliği daha yüksek olduğundan daha fazla süre kullanılabilmektedir.



FFP2 Maske Nedir?

Daha çok ortamda yoğun toz, parçacık ve kimyasal koku gibi etkenlerin olduğu yerlerde kullanılması için üretilmektedir. FFP2 maskeler hava da yer alan zararlı organizmaların %94’nü filtreleme yapabilmektedir. Ayrıca kötü kokuları filtreleyerek da bu kokuları almanızı engellemektedir. Genellikle demir ve maden işlemesi yapılan yerlerde işçiler tarafından kullanılan bu maske çeşidinin koruma oranı yüksektir. Virüslerden korunmak için özellikle toplu ve kalabalık alanlarda uzun süre kalacağınız zamanlarda kullanmanızı öneririz.


FFP3 Maske Nedir?

Filtreleme ve koruma konusunda FFP3 maske çeşidi maksimum koruma sağlamaktadır. Havadaki zararlı organizmaların %99'una filtreleme özelliğine sahiptir. Bu maske tipi genellikle kimyasal üretim yapılan alanlarda kullanılmaktadır. Toz maskesi olarak da bilinen bu maske türünü havaalanı, toplu alan, kalabalıklarda virüsten korunma amacıyla kullanabilirsiniz. FFP3 maskeler en ince toz parçacıklarının bile geçişini engellemektedir.


FFP2 Maske ve FFP3 Maske Farkları

İki maske arasındaki fark P değerlerine göre değişkenlik göstermektedir. P değeri partikülleri filtreleme oranını göre isimlendirilmektedir. Avrupa Standardizasyon Komitesi tarafından belirlenen bu değerlere uygun üretilen FF maskeler genellikle toz, duman, kimyasal üretim olan yerlerde kullanılmaktadır. FFP2 ve FFP3 maske arasındaki temel farklar;

•    FFP2 maske çeşidinin zararlı parçacıkları filtreleme oranı %99'a kadardır.

•    FFP3 maske çeşidinin zararlı parçacıkları filtreleme oranı %99'a kadardır.

•    FFP2 maske nemli ve sıcak alanlarda nefes alışını daha sağlıklı hale getirir.

•    FFP3 maskenin koruma süresi 8 saattir.

•    FFP3 maske FFP2’ye göre ince toz parçacıklarını daha iyi filtrelemektedir. Buda koruyuculuk oranının daha yüksek olmasını sağlamaktadır.

•    FFP3 maske koku filtrelemesi de yapmaktadır.

 

Virüsten En İyi Koruyan Maske Hangisidir?

Virüsten en iyi koruyan maske filtreleme konusuna göre değerlendirilmelidir. Üretilen maske çeşitleri arasında filtreleme derecesi en iyi ve yüksek yani en iyi koruyan maske çeşitleri FFP3 ve N95 maskelerdir. Bu maske çeşitleri havadaki en ufak toz parçacığını bile filtrelemektedir. Böylelikle hem sizi virüsten korumakta hem de virüsün yayılmasını engellemektedir. Günlük olarak kullanılan cerrahi maskelerin koruma süresi ortalama olarak 5 saat kadardır. N95 Maske ve FFP3 maskeler ise 8 saat koruma süresine sahiptir. Fakat bu maske çeşitleri günlük kullanım yerine yolculuk, hastaneye gibi alanlara giderken kullanmanızı öneririz. Çünkü bu tür maske çeşitlerinin stoklarının daha çok sağlık çalışanlarına ayrılması pandemi sürecinde önem teşkil etmektedir.


FFP2 ve FFP3 Maske Fiyatları


Filtreleme oranı yüksek olan bu maske çeşitlerinin fiyatları değişkenlik göstermektedir. Maskenin kumaşı, ip veya lastik kısmının kalitesi gibi etkenler fiyatın da etkilenmesini sağlamaktadır. Maskelerde fiyatı en çok etkileyen konu ise üretici firmanın kullandığı materyallerin kalitesidir. Kalitesiz ve merdiven altında üretilen maskeler çok uygun fiyatlara satılabilmektedir. Marka olarak e-ticaret ve kendi web sitemiz üzerinden kaliteli maske çeşitlerini uygun fiyatlar ile sizlere sunuyoruz. FFP2 ve FF3 Maske satın alımını web sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Özel maske üretimi ve toplu siparişleriniz için ise iletişim sayfasında yer alan bilgilerden bizlere kolayca ulaşabilirsiniz.