Poliüretan, Sabo Terlik modellerinde sık sık kullanılan bir başka malzemedir. Pek çok Sabo Terlik kullanıcısı, "poliüretan" ın ne olduğunu bilmemekle beraber neye yaradığı konusunda da bir fikir sahibi değil. Sizler için sitemizdeki terlik modelleri arasında özellikle "Orion" Marka terliklerde karşımıza çıkan "poliüretan" malzemesinin detaylarını inceleyerek bu malzemenin ne olduğunu ve nasıl bir malzeme olduğunu, terlik üretiminde niçin kullanıldığını detaylı olarak inceleyeceğiz.


Poliüretan Nedir? Poliüretan Tabanlı Terlikler


Poliüretan en basit tabiri ile organik tabanlı bir tür polimerdir ve genellikle köpüklü malzemeler, yapıştırıcı, sentetik fiber ve bunun gibi malzemelerin üretiminde kullanılır. Üretilen mobilyaların komfor oranını arttırmak için de kullanılan Poliüretan ilk olarak Alman Kimyager Otto Bayer tarafından 1937 yılında üretilmiştir. Sağlam bir polimer olan Poliüretan, sentezlendiği ilk yıllardan itibaren farklı alanlarda kullanılmaya başlandı.



Poliüretan, sentetik olarak üretilen oldukça popüler bir üründür. Bu ürün, ahşaba en çok benzeyen malzemelerden bir tanesidir. Belki de bu yüzden poliüretan / köpük tabanlı terlikler, ahşap terliklere karşı en çok üretilen terlik modellerinden birisidir. Özellikle mobilyalarda kullanılan poliüretan "suni sünger" yapımında sıklıkla kullanılan bir malzemedir. Poliüretan hafif ve sentetik olarak üretilebildiği için çantadan ayakkabılara ve hatta terliklere kadar hemen her tüketici ürününde kullanılır.


Poliüretan Tabanlı Terlikler


Bazı terliklerin üretiminde "Poliüretan" malzemenin tercih edilmesinde bu senstetik materyalin yukarıda bahsettiğimiz özellikleri büyük rol oynar. Sitemizde özellikle Orion Markalı terliklerde karşımıza çıkan poliüretan özellikle terliklerin taban kısımlarının üretilmesinde kullanılır. Çünkü bu malzeme hem hafif hem de son derece kolay üretilen bir malzemedir. Yapısı gereği terliklere son derece komforlu bir kullanım kazandıran Poliüretan, özellikle taban kısımlarında sık sık kullanılır.



Sabomar.com adresinde farklı çeşitlerine rastlayabileceğiniz Orion Terlik Modelleri sıklıkla bu malzemeden üretilmiş tabanlara sahiptirler. Sabo Terlik modellerinin bir çoğu da yine poliüretan taban kısmına sahiptir. Sabo Terlik modelleri arasında karşınıza çıkan "dolgu topuk" ifadesi de yine poliüretan malzemeden üretilmiş olan terlikler için kullanılan bir tabirdir.


Poliüretan Ne Gibi Avantajlara Sahip?


Poliüretan niçin terliklerde kullanılır sorusu aklınıza gelebilir. Aslında bu sorunun cevabı, poliüretanın çanta, mobilya, tüketici ürünleri, koltuk döşemeleri ve izolasyon gerektiren alanlarda niçin kullanıldığı ile aynıdır. Poliüretan hafif ve üretilmesi kolay bir sentetik malzemedir ve bu da malzemenin özellikle terlik tabanlarında neden sıklıkla kullanıldığını açıklamaktadır. Poliüretanın terlik üretimindeki faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Poliüretan Hafiftir.

  • Poliüretanın Yapısı Ahşaba Oldukça Benzemektedir.

  • Poliüretan Şekillendirilmesi Kolay Bir Malzemedir.

  • Poliüretan Antibakteriyeldir, Silinebilir Bir Malzemedir.

  • Poliüretan Yumuşak Bir Malzeme Olduğu İçin Komforlu Bir Kullanım Sunar.

  • Poliüretan Isı Koruması İçin Oldukça İdeal Bir Malzemedir Ve Terliğin Isı Kaybetmesini Engeller.