Meltblown Maske Nedir? Meltblown Kumaş Özellikleri​

Son zamanlarda oldukça popüler olan meltblown maske nedir? Özellikleri nelerdir? Neden meltblown maske kullanılmalı? Meltblown maske nereden temin edilebilir? Meltblown ne demek? Meltblown kumaşı nasıl ayırt edilir? Tüm sorularınızın cevabı yazımızda.

Meltblown Maske Nedir?

Özellikle Covid-19 salgının başlamasıyla birlikte, kullandığımız medikal maskelerin; viral enfeksiyonlara karşı ne kadar koruduğu sorgulanmaya başlandı. Bu konuda her bireyin aklına belli başlı sorular gelmektedir.

Özellikle son zamanlarda daha fazla popüler olan meltblown maske, orta katmanı meltblown kumaşından üretilen, koruyuculuğu daha fazla ve kaliteli bir maske türüdür. Meltblown kumaşı diğer kumaşlardan daha fazla koruyucu olmasından dolayı öne çıkmakta.

Meltblown maskelerin bir diğer özelliği ise orta katmanında bulunan filtreli katman özelliğidir. Normal 3 katlı maskelerin her katı eşit özellik gösterirken, özellikle "viral enfeksiyonun geçiş katmanı" olan orta katmanda filtre bulunmaktadır.

Meltblown Maske Nereden Temin Edilebilir?

Pandemi süreci ile birlikte ortaya çıkan onlarca kalitesiz ürünün arasında meltblown maske bulmak oldukça zorlaşmaktadır. Bu konuda sektörde uzun yıllar bulunan markamız sabomar.com üzerinden en kaliteli maskeleri temin edebilirsiniz. Maskelerimizin en kaliteli kumaş ve özellikle olmasına dikkat etmekteyiz. Meltblown kumaşlı maskelerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Gönül rahatlığıyla kendinizi ve ailenizi korumak isterseniz websitemiz ve iletişim kanallarımız üzerinden sipariş vererek Sabomar kalitesini deneyimleyebilirsiniz. Sizi de mutlu müşterilerimiz arasında görmeyi isteriz.

Meltblown Kumaşı Nedir?

Meltblown kumaşı, birçok farklı teknolojinin kullanılmasıyla elde edilen sentetik bir kumaş türüdür. Yapay olarak üretilmesinden ötürü, filtreleme ve benzeri ekstra koruyucu özellikler katılmıştır. Daha çok tıbbi alanda, özellikle maske ve eldiven üretiminde kullanılmaktadır.

Meltblown Ne Demek?

Kelime anlamı olarak ise, Melt "Erimek , eriyik" , blown "üflemek" anlamlarına gelmektedir. Meltblown , bir polimer eriyiğin yüksek hızla üfleme gazı çevrili küçük nozullardan ekstrüde edildiği bir sentetik üretim tekniğidir.

Meltblown Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Meltblown kumaşı, sentetik üretim teknikleri sayesinde mevcut doğal kumaşlardan çok daha fazla koruma sağlamaktadır. Aynı şekilde üretim tekniği sebebiyle esnek özelliğe sahiptir. Germe hareketlerine dayanıklı olmasıyla, maskeyi dayanıklı hale getirir. 1945 yılından beri üretilmesiyle kendini kanıtlamış bir üründür.

Meltblown Kumaş/Maske Nasıl Anlaşılır?

Meltblown kumaş özellikli maskeleri, diğer maskelerden ayırmak için gayet basit yöntemler bulunmaktadır. İlk yöntem, meltblown maskenizin makas yardımıyla keserek orta katmanda bulunan kumaşa erişmektir. Genel olarak mat ve kağıt gibi kolay yırtılan bu kumaşı yırtarak test edebilirsiniz.

Orta katmandaki kumaş kağıt gibi kolayca ve parçalanmadan yırtılıyorsa, kullandığınız maske meltblown kumaş içermekte.

Meltblown Maske Firmaları


Son zamanlarda birçok kalitesiz ve toplum sağlığını tehdit eden maskeler üretilmekte. Bu konuda farkını oldukça net bir şekilde koyan Sabomar markamız ile gerçek ve kaliteli meltblown maske temin edebilirsiniz. sabomar.com web sitemiz üzerinden N95'den meltblown maskelere kadar her türlü tıbbi ve cerrahi maskelere ulaşabilir ve hızlıca temin edebilirsiniz. Bu sayede hem kendinizi hem sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.