Küçük Yüzler İçin Cerrahi Maske Önerileri

Maskeler virüsün ortaya çıkması ile hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Sürekli yanımızda ve yüzümüzde olan maskeler genellikle standart boyutlarda üretilmektedir. Seri üretim ve yetişkinler için çoğu maske üreticiler tarafından tek boyutta üretildiği için farklı yüz boyutlarına sahip kişiler sorun yaşayabilmektedir. Yüzünüze en uygun boyutta maske demek ağız ve burun çevresini en iyi sarıp virüsten koruyacak maske demektir. Maske boyutları yetişkinlerde farklı çeşitlerde olabilmektedir.


Normal standart maske boyutlarında kumaşın eni 170 mm, kumaşın boyu 98 mm, ip kısmının eni 180 mm olarak üretim yapılmaktadır. Bu boyutlar ortalama yüzler için oldukça uygundur. Fakat küçük bir yüze sahip kişilerde bu boyutlar büyük gelebilir. Boyutların büyük olması maskenin ağız ve burun çevresini tam sarmaması demektir buda tam koruma sağlamamaktadır. Eğer standart boyut maske kullanıyorsanız kulak ipi kısmını düğüm ile küçülterek te yüzünüze uygun maske boyutunu oluşturabilirsiniz.


Maske Yüze Nasıl Daha İyi Oturur?

Cerrahi maskelerin tam koruma sağlaması için yüze tam oturması gerekir. Maskeyi doğru kullandığınızda maske yüze tam oturacaktır. Maskenin yüze tam oturması için yapılması gerekenleri;


  • Maske takmadan önce mutlaka ellerinizi ve yüzünüzü dezenfekte edin.

  • İlk olarak maskeyi alt ve üst kenarları üst üste gelecek şekilde bir kere katlayın.

  • Sonrasında ise kulak ipi kısımlarına çapraz şekilde birer düğüm atın. Bu düğüm ağız bölgesinin tamamen kapanmasını sağlayacaktır.

  • Daha sonrasında ikiye katladığınız maskeyi açıp tel olan kısmı burnunuzun üzerine gelecek şekilde maskeyi takın.

  • Kumaşın kıvrılan kısımlarını düzeltip maskenin yüzünüze tam oturmasını sağlayın.


Tüm bu adımları doğru bir şekilde yaptığınızda maske yüzünüze tam oturacak ve sizi korona virüsten tam anlamıyla koruyacaktır.



En İyi Cerrahi Maske

Virüs sayesinde maske kullanımının artması yeni bir ticari sektörün de ortaya çıkmasına neden oldu. Birçok kişi maske üretimine başladı. 3 katlı maske üretimi çok olduğu için piyasada kaliteli maske ayrımı yapmak ta zor bir hale geldi. En iyi cerrahi maskeyi bulmak için maskenin özelliklerine ve üretici firmanın onaylı olup olmadığına bakmalısınız. En iyi cerrahi maske özelliklerini sıralayacak olursak;


  • Cerrahi maskeler 3 katmanlı olmalıdır.

  • Maskenin üretildiği kumaş filtreleme özelliğine sahip olmalıdır.

  • Maske kumaşı cildi terletmemeli ve tahriş etmemelidir.

  • Maskenin ip veya lastik kısmı kulak kısmına tam oturmalıdır. Ayrıca kulak kısmını sıkıp tahriş etmemelidir.

  • Maskenin burun kısmında mutlaka metal yer almalıdır. Bu elastik metal kıvrılmalı ve tam koruma sağlayabilmelidir.

  • Maskenin kumaş ağırlığı 75-95 gram ağırlığı arasında olmalıdır. Kullanılan kumaşa bağlı olarak ağırlık değişkenlik gösterebilmektedir.

  • Maskeler gereken standartlara uymalı ve Sağlık Bakanlığı onaylı üretici firma tarafından üretilmelidir.


Tüm bu özelliklere sahip cerrahi maskeler iyi maskelerdir. Bu özellikte yer alan maskeleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.


Renkli Cerrahi Maskeler Sağlıklı mı?

Maske kullanımı kolaylaştırmak ve daha eğlenceli bir hale getirmek için artık renkli-desenli maskeler üretilmektedir. Özellikle kadınlar ve çocukların tercih etiği renkli maskeleri alırken dikkat etmek gerekir. Maskelerin üretiminde kullanılan renkli kumaş veya kumaşa renk veren maddelerin içeriği oldukça önemlidir. Özellikle de desen kısmında kullanılan boyaların sağlık açısından risk taşımayan içeriğe sahip olması gerekir. Çoğu kişi renkli ve desenli maske alırken yıkanabilir çeşitleri tercih ediyor. Yıkanabilir maskeler sizi virüsten korumadığı gibi farklı solunum yolu hastalıklarının da ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Maskeler her yıkandığında kumaş filtreleme özelliğini kaybetmektedir. Buda havada yer alan zararlı organizmaların solunum yollarınıza kolayca bulaşmasına ve virüsün yayılmasına neden olacaktır. Renkli ve desenli, sağlığa zarar vermeyecek ürün içeriğinden yapılan tek kullanımlık maskeler herhangi bir risk taşımamaktadır. Özellikle çocukların maske kullanımını alışmasını sağlamak için renkli ve desenli tek kullanımlık maskeleri alabilirsiniz. Üzerinde süper kahraman, çizgi film karakterleri veya sevilen objelerin aldığı rengarenk maskeler çocukların eğlenceli bir şekilde maske kullanmasını sağlayacaktır.


Yüzünüze en uygun maskeyi ve farklı özelliklerde onlarca maske çeşidini web sitemizden bulup kolayca satın alabilirsiniz.