Pandemi Sürecinde Virüsten Korunma Yolları, Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Virüs salgınının başlaması insanların tüm yaşam tarzını değiştirmiştir. İş hayatı, ekonomi, siyaset bile çeşitli şekillerde salgından etkilenmiştir. İnsanlar artık salgınla yaşamaya alışmaya başlamıştır.  Bunun nedeni bir türlü bitmeyen virüs salgınıdır. Hayatın bir parçası haline gelen virüs salgınından bazı korunma yolları bulunmaktadır. Bu yolları özen, titizlik ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirirsek dikkat etmiş oluruz.


                                                                                                  

Virüsten Korunma Yolları

Virüsten korunma yolları bireysel olarak alınacak önlemleri içermektedir. Bireysel olarak önlem aldığımızda toplumsal olarak da önlem almış ve hem kendimizi hem de diğer insanları korumuş oluruz.  İlk başta dikkat edilecek kişisel hijyenin sağlanmasıdır. İnsanlar mecburiyetten dolayı bazen toplu yaşam alanlarında bulunmak zorunda kalıyor. Örneğin evden çalışamayan kişiler mecbur iş yerlerine gitmek zorundalar. İş hayatında çalışanlar ve kişisel ulaşım aracı olmayanlar yine zorunluluktan dolayı toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlıyorlar. Bu kişilerin toplu yaşam alanlarında bulunsalar bile kısa süreli kalarak kişilerle birebir temastan kaçınmalıdırlar. Toplu taşıma araçlarında yapılması gerekenler, iş hayatında yapılması gerekenler, bağışıklık sisteminin nasıl güçlendirileceği, ev ortamında virüse karşı alınacak önlemler virüsten korunmak için dikkat etmemiz gereken olgulardır.                                                                          



Virüsten Korunmada Maske Takmanın Önemi


 Çoğu birey hem virüsten korunmak ister hem de maske takmaktan bunalmaktadır. Özellikle de gelecek olan yaz sıcaklarında maske takmak belki de bir eziyet haline gelecektir. Oysaki insanlar hem maske takıp virüsten korunabilir hem de taktıkları maskeyi konforlu seçebilirler. Çünkü toplu yaşam alanlarında maske takmak sağlımız için bir gerekliliktir. Günlük yaşantımıza sağlıklı bir şekilde devam etmek istiyorsak virüse karşı herkes maske takmalıdır. Pazar alanları, toplu ulaşım araçları, toplu ve kalabalık iş yerleri, alışveriş mağazaları, marketler ve daha çok insanın olduğu her alana maske takmadan girmemeliyiz.  Maske takmanın önemini kavradıktan sonra sıra seçilecek maskeye geldi. Çünkü bu seçim de oldukça önemlidir. Doğru maskeyi seçmeliyiz ki virüsten etkilenme oranımız en az seviyeye indirgenebilsin. Birbirinden çeşitli kumaştan yapılmış kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanmış özel olarak virüs salgını için üretilmiş maske türlerine sabomar.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Sitemiz medikal olan özel ürünlerin satışını yapmaktadır. Maske ürününde türün medikal olması oldukça önem arz etmektedir.

Virüsten Korunma İçin Önemli Olan Maskenin Çeşitleri Nelerdir?


Toplum içinde bulunan her bireyin maske takması günümüzde zorunlu hale gelmiştir. Geçmiş tarihimize göz attığımızda hiç bir dönemde maske takmak şu an olduğu kadar gerekli değildi. Salgının hızını kıran tek şey en başta elbette ki dışarıya çıkmamak ve evde kalmaktır. Bulunduğumuz her ortamda hijyen kurallarına uymak da bir gerekliliktir. Bunlarla beraber de son olarak sosyal izolasyonun sağlanması olgusunun da gerçekleştirilmesidir. Sosyal izolasyon, hijyen, evde kalmak ve zorunlu halde dışarıya çıktığımız toplu alanlarda mutlaka maske takmak da dahil olmak üzere gerekli olan bu özelliklerin hepsini uygulamamız gerekmektedir. Maske konusunda iki çeşit tıbbi maske türü bulunmaktadır. Bu maske türleri cerrahi maske ve solunum maskesidir. Cerrahi maske ile solunum maskesi arasında elbette ki bazı temel farklar bulunmaktadır. Kişi en doğru maskeyi ve kendisine en uygun maskeyi seçmelidir. Her iki çeşitte bolca ürünün ve modelin bulunduğu aynı zamanda da seçim konusunda size yardımcı olabilecek ekonomik fiyatları ile sabomar.com sitesi her zaman yanınızdadır.



 Dikkat Etmememiz Gereken Maske Takmada Cerrahi Maske Çeşidi Hakkında


 Virüs salgınından korunmak için tıbbi maske takımı çok önemlidir. Fakat insanların doğru maskeyi kullanmaları konusunda hangisini seçmeliyiz gibi sorularla kafası karışabilir. Takabileceğiniz iki çeşit maske olduğunu bildirdik. Biri cerrahi maske diğeri de solunum maskesidir.  Günümüzde en çok kullanılan ise cerrahi maskedir. Bu yüzden, etkisini çok daha iyi anlamanız amacıyla cerrahi maskelerimizi anlattık.  Günümüzde en çok kullanılan ise cerrahi maskedir. Bu yüzden, etkisini çok daha iyi anlamanız amacıyla cerrahi maskelerimizi anlattık. Cerrahi maskeler tek yönlü koruma için tasarlanmıştır. Bu maskeyi kullanan kişiden yayılabilecek olan virüsü engellemektedir. Doğal olarak da hasta olanlar ya da hasta olma riski bulunanlar sağlam olan diğer bireyleri korumak için cerrahi maske kullanabilir.  Cerrahi maskeler tek yönlü koruma için tasarlanmıştır. Bu maskeyi kullanan kişiden yayılabilecek olan virüsü engellemektedir. Doğal olarak da hasta olanlar ya da hasta olma riski bulunanlar sağlam olan diğer bireyleri korumak için cerrahi maske kullanabilir.  Çeşitli renk, desen ve kumaştan tıbbi içerikli olarak üretilmiş olan bu cerrahi maskelere en güvenli şekilde cerrahi maske bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.


                                                                                              

Maske Takmada Önemli Olan Solunum Maskeleri Hakkında  


 Bir diğer kullanılan cerrahi maske haricindeki maske çeşidi solunum maskeleridir. Solunum maskelerinin görünüşü ve yapılış tarzı cerrahi maskelere göre biraz daha farklıdır. Solunum maskeleri ise FFP özelliği taşımaktadır. Yani solunum maskelerini takarak hem sağlam kişileri kendinizden koruyabilir hem de kendinizi hasta kişilerden koruyabilirsiniz. Bu da bu maskelerin tek yönlü değil çift yönlü koruma özelliğinin olduğunu göstermektedir.  Solunum maskeleri uygun şekilde kullanılmalıdır. Güvenlik derecesine kadar koruma sağlarlar. Solunum maske çeşitlerine nereden ulaşabiliriz diye düşünmenize gerek yok. Tıpkı cerrahi maske gibi tüm medikal ürünlerin satıldığı sabomar.com sitesinde solunum maskenizi sipariş edebilirsiniz. Bu sayede eğer toplu yaşam alanlarında bulunmak zorunda kalıyorsanız hem kendinizi hem de çevrenizi koruma altına alabilirsiniz.