Tüm Türkiye bu yılın ilk aylarından itibaren soğuk havanın ve şiddetli kar yağışının etkisi altında kaldı. Bu durum, vücudunuzun diğer pek çok kısmının yanında en çok da ayaklarımızı etkiliyor. Kar kalınlığının diz seviyelerine ulaştığı şu zamanlarda ayaklarınızı soğuğun etkilerinden korumak istiyorsanız size sunacağımız tavsiyeleri uygulayarak ayaklarınızı koruyabilirsiniz. Her türlü Sabo Terlik Modeli'ni bulabileceğiniz Sabomar.com'un sizler için ayaklarınızı şu soğuk günlerde koruyabileceğiniz pratik yöntemleri sizler için araştırdı. İşte ayağınızı ısıtmanın 5 pratik yolu


Ayağınızı Isıtmanın 5 Pratik Yolu

Tüm Türkiye 2017'nin ilk aylarından itibaren soğuk havanın ve şiddetli kar yağışının etkisi altında kaldı. Bu durum, vücudunuzun diğer pek çok kısmının yanında en çok da ayaklarımızı etkiliyor. Kar kalınlığının diz seviyelerine ulaştığı şu zamanlarda ayaklarınızı soğuğun etkilerinden korumak istiyorsanız size sunacağımız tavsiyeleri uygulayarak ayaklarınızı koruyabilirsiniz. Her türlü Sabo Terlik Modeli'ni bulabileceğiniz Sabomar.com'un sizler için ayaklarınızı şu soğuk günlerde koruyabileceğiniz pratik yöntemleri sizler için araştırdı. İşte ayağınızı ısıtmanın 5 pratik yolu

Isıtılmış Çoraplar

Ayaklarınızı soğuk kış günlerinde sıcak tutmak için yapmanız gerekenlerin başında çoraplarınızı önceden ısıtmak geliyor. Basit bir kalorifer veya kombi üzerine yerleştireceğiniz çoraplarınızı daha sonra ayağınıza giyerek harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak aynı şeyi elektrikli ısıtıcılar için kullanmayın. Elektrikli ısıtıcılar, çorapların alev almasına neden olabilir ve bu da çok ciddi tehlikelerin oluşmasına sebebiyet verir. Ancak kombi veya radyatör petekleri oluşacak yangın riskini ortadan kaldırır. Bu da kombi ve kalorifer peteklerini çoraplarınızı sıcacık yapmak için en ideal ısı kaynağı haline getiriyor.

Kalın Çorapları Tercih Edin

Çoraplarınızı ısıtmak, ayaklarınızı sıcacık bir ortamda tutmanın iyi bir yoludur. Eğer tercih edeceğiniz çoraplar aynı zamanda kalınsa o zaman değmeyin keyfinize! Kalın çorapları tıpkı birinci maddede olduğu gibi ısıtın. Isıttığınız çorapları sağlıklı bir terlikle birlikte giyerseniz çoraplarınızın ısısı terlikle birlikte artacaktır ve de böylece ayaklarınız üşümeyecektir. Sabomar.com adresinde çeşitlerini göreceğiniz Sabo Terlik modelleri, ısıtılmış çorap ile harika bir bütün olacak ve ayaklarınızı üşütmeyecektir.

Sıcak Su İle Yıkama

Özellikle yoğun geçen bir iş gününün ardından eve kendinizi sağ sağlim attıysanız ve ayaklarınız üşüyorsa sıcak su dolu bir leğen ayaklarınızın ısınması ve ayak kaslarınızın gevşemesine neden olacaktır. Küçük masaj hareketleriyle ayağınıza yapacağız masaj da ayak damarlarınızın açılmasına ve kan dolaşımının hızlanmasına neden olacaktır. Bu sayede başta varis oluşumu olmak üzere pek çok sorunun üstesinden gelmiş olacaksınız.

Sıcak Kompres

Ayaklarınızın ısısını arttırmak için yapacaklarınız arasında sıcak kompress seçeneği de bulunuyor. Ayaklarınıza sıcak kompres yapmak için su buharında beklemiş hafif nemli bir havlu kullanmanız gerekiyor. Sıcak buhar sadece havluların ısınmasını sağlamayacak aynı zamanda onların hafif bir şekilde nemlenmesini de sağlayacaktır. Eğer ayak bileklerinize sıcak havlu ile kompres yaparsanız, eklemlerinizin rahat ettiğini göreceksiniz.

Sıcak kompresin bir versiyonunu ise elinizdeki şişelerle yapabilirsiniz. Sıcak suyu elinizdeki standart pet şişelere doldurduğunuzda kolaylıkla kullanabileceğiniz harika ısı kaynakları elde etmiş olursunuz. Elde ettiğiniz ısı kaynaklarını ayağınızın veya vücudunuzun her yeri için kullanabilirsiniz. Pet şişedeki suyun sıcaklığını kontrol etmek için ise şişe kapağında bir delik açabilir, oraya termometreyi yerleştirebilirsiniz.

Sıcak şişeleri bir bohça veya çantaya yerleştirdiğinizde çok daha kolay bir kullanım elde edebilirsiniz. Eğer şişeleri yerleştirecek bir bohça veya çantanız yoksa yastık kılıflarını kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yastık kılıflarının köşelerini çengelli iğne ile kapatmak.

Ayaklarınızı Hareket Ettirin

Vücudunuzun her yerinde olduğu gibi ayaklarınızda da kaslar bulunur. Kasları hareket ettirirseniz, ısındıklarını göreceksiniz. Eğer ayaklarınızın ısısının çok düştüğünü düşünüyorsanız ayaklarınızı hareket ettirebilirsiniz. Evin içinde yapacağınız hızlı yürüyüşler ve kendi ayağınıza uygulayabileceğiniz masaj teknikleri ile ayaklarınızın ısısının giderek arttığını kendiniz de görebilirsiniz.

Ayak Kremlerini Kullanın

Ayaklarınıza masaj uygulamanın pratik yollarından birisi de ayaklarınıza masaj yaparken çeşitli krem ve yağlar kullanmaktır. Özellikle sadece ayaklar için üretilmiş olan kremler gibi, elleriniz için de kullanabileceğiniz nemlendirici ve el kremlerini de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bazı ayak kremlerinin sadece ayaklarınızı rahatsız etmediğini ve özellikle topuklarınızı da nemlendirdiğini de unutmayın.