Ayaklar vücudun bütün yükünü taşıyan organlardır. Bu sebeple ayak sağlığı vücudun bütün yükünü taşıdığı için son derece önemlidir. Ayak sağlığını korumanın temel koşulu kaliteli, ayak tabanını yormayan rahat terlik ve ayakkabı giymekle mümkündür.

Sabo terlik işi gereği ayakta olan çalışanların en fazla tercih ettikleri terliklerdir. Bunlar, sağlık sektörü çalışanları doktor ve hemşirelerdir. Uzun yıllardır üretimi yapılan sabo terlikler halkla bütünleşmiş halk arasında doktor terliği olarak bilinen bir unvana sahiptir.

Sağlık Şıklık İç İçe

Doktor terliği olarak bilinen sabo terlikler, ayak sağlığını koruduğu gibi ayaklarda var olan sağlıksız taban ve basma problemlerini de belli ölçüde düzelten ve doğru basmayı sağlaması açısından uzun süre ayakta kalınması durumunda rahatsızlık hissettirmeyen şık ve kaliteli terliklerdir. Bugün, model ve renk açısından kendini oldukça geliştirmiş sabo terlik yalnızca sağlığın değil aynı zamanda şıklığın da temsilcisi durumundadır.

Sabo Terlik Özellikleri

Sabo terlik modelleri özden kapalı  ve arkadan açık modelleri ile de sağlığın temsilcisi durumundadır. Ayağın terlemesini önleyen özelliği aynı zamanda mantar enfeksiyonlarının da oluşmasını önlemektedir. Öndeki delikli kısımlar ayakların hava almasını sağlar. Tabanı tam ortopedik ve özellikle taban sorunu yaşayan insanların ayak ağrı ve ayakta kalmaktan kaynaklanan yorgunlukları önler. Genellikle beyaz ve lacivert renkleri ile bilinen klasik sabo terlikler günümüzde farklı renk ve desenleri ile yalnızca sağlık çalışanlarının değil aşçıların, eczacıların da tercih ettiği terliklerdir. Evlerde ev terliği olarak da kullanılan sabo terlikler sağlık ve şıklığı ile kullanım alanlarını oldukça geliştirmiştir.