Tüm dünya için felaketlerle başlayan 2020 yılının şüphesiz en şiddetlisi 2019-nCoV, Bilinen adıyla Wuhan Corona Virüsü, bulunduğumuz tarih itibarıyla yaklaşık 330.753 enfekteye ve 8.667 kişinin ölümüne sebep oldu, peki Corona Virüs nedir, belirtileri nelerdir, virüsten korunmak için neler yapılmalıdır?


Salgının 2019 Aralık ayının son günlerinde Wuhan'daki bir deniz ürünleri ve et pazarından kaynaklandığına inanılıyor. Günümüz itibarıyla Çin’den 28 ülkeye yayılan Corona Virüs alınan onlarca önleme rağmen yayılmaya devam ediyor. Bunun nedeni ise; Bu virüsün tek dna zincirine sahip, basit yapıda bir virüs olmasıdır. Fakat, bir virüsün basit yapıda olması, o virüsün çok daha kolay mutasyona uğramasına sebep olur. Bu nedenle savaşılması gittikçe daha zor hale gelir. İlaç üretilmesi, bağışıklık kazanılması neredeyse imkansız hale gelir.

Belirtileri nelerdir?

Corona virüs belirtileri arasında öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, muhtemel baş ağrısı ve yüksek ihtimalle birkaç gün süren ateş sayılabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan ileri yaştakiler ve çok genç olanlar için virüsün pnömoni veya bronşit gibi çok daha ciddi solunum yolu hastalığına neden olabilir.

Korunmak için neler yapılmalı?

Öncelikle unutmamalıyız ki bu virüs hava yoluyla yayılan, bir solunum yolu virüsüdür, bu nedenle mecbur olmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmamalı, bulunduğumuz ortamın (evimizin, iş yerimizin) havasını sürekli temizlemeliyiz. Bunun yanı sıra ellerimizi bol su ve sabunla sürekli yıkamalı, soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomları olan kişiler ile bir metreden yakın temastan kaçınılmalıdır. Virüsten korunmanın bir yoluda maske takmak gerektiği unutulmamalıdır. Size uygun maskeleri sabomar.com adresimizden temin edebilirsiniz.

Sabomar ailesi olarak sağlıklı günler dileriz.