Özellikle Sabo Terlik kullanan bir mesleğe sahipseniz, doğru terliği seçmek sizin için son derece önemlidir. Çünkü siz işlerinizle meşgulken tüm vücudunuzu ayaklarınız taşıyacak ve ayaklarınızda bir problem meydana gelirse bu, yaptığınız işe odaklanamamanıza ve performans kaybına neden olacak. Bu durum, özellikle bir hastanede çalışıyorsanız, sizin için olmasa da hastalarınız için son derece önemli bir konu olabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı doğru terliği seçmek çok önemlidir.


1. Favori Mağaza Veya Tedarikçinizi Değiştirmeyin

Sürekli alışveriş yaptığınız bir mağaza veya tedarikçi varsa doğru terliği seçmek konusunda atacağınız ilk adım o tedarikçiden alışveriş yapmaya devam etmeniz. Çünkü sizin ve ayaklarınızın durumundan en iyi onlar anlar. Doğru terliği seçmek sürekli aynı mağazayı seçmek gibi bir şansınız yoksa o zaman ayağınızı rahat ettiren mağaza ve markalardan şaşmayın. Bu sadece seçeceğiniz terlik için değil ayakkabılarınız için de son derece geçerli bir kuraldır.

Sabomar.com'da Sabo Terlik Modeli olarak pek çok farklı markanın ürünleri bulunmaktadır: , Dr Mery, Berkemann, Gezer, Orion, Aryan gibi markalardan dilediğinizi seçin ve kullanmaya başlayın. Unutmayın ki bu terlik modellerinin hepsi farklı modelde olsa da benzer unsurları vardır. Kapalı parmak ucu kısmı, ortopedik yapı, nefes alan kapalı kısım gibi... Zaten Sabo Terlik adını bu tasarım özelliklerinden alır ve sadece bir terlik modelini karşılamaz. Yani farklı özellik ve yapıdaki tüm bu terlikler "Sabo Terlik" olarak anılırlar.

 2. Model Kadar Rahatlığa Da Önem Verin

Doğru ve rahat bir terlik seçmek için terliklerin sadece dışlarına değil, rahatlık ve konforlarına da dikkat etmelisiniz. Hatta önem sıralaması olarak bir terliğin rahatlığı, görünüş ve modellerinden çok daha önemlidir. Ayaklarınızın uzun geçen mesai saatleri boyunca tüm vücudunuzu taşıyacağını unutmayın.

Sabomar.com'da bulunan Orion Sabo Terlik Modelleri, 4 noktadan destekli topuk yapısına sahiptir ve bu sayede kullanıcısının ayaklarını rahat ettirir. Eğer siz de rahatınızı düşünüyoranız Orion'u tercih edebilirsiniz. Dr Mery desenli ve desensiz modelleri ile sizin hem rahatlığınıza hem de gözlerinize hitap etmektedir.

 3. Ayak Numaranız Konusunda Dikkatli Olun

Doğru Terlik Ve Arada Ayaklarınıza Yapacağınız Masaj Rahatlamanızı Sağlayacaktır

Normalde 1 veya 2 numara küçük olan terlikler kullanıcıların ayaklarına tam olur. Terlik seçimi yaparken, ayakkabı numaranızdan yola çıkmayı unutmayın. Eğer ayağınıza bol gelen bir terlik seçerseniz bu sefer de terliğin ortopedik rahatlığından hiç bir randıman alamazsınız. Bu yüzden ayak numaranızın 1 eksiği yönünde bir tercih yapmanız sizin için oldukça iyi olacaktır. Çok küçük veya çok büyük terlikler seçmek sadece ortopedik açıdan değil başka açılardan da ayaklarınızı rahatsız eder. Bu yüzden tercihinizi akıllıca yapmaya özen gösterin ve çok küçük veya büyük numaralı terliklerden kaçının.

4. Özelliklere Dikkat!

Seçeceğiniz terliğin özelliklerine mutlaka dikkat edin. Küçük gibi görünen özellikler, ayağınız ve sizin için önemli derecede önemli olabilir. Söz konusu Sabo Terlik Modelleri olduğunda modeller birbirlerine benzemektedirler. Ancak bu modeller dahi kendi aralarında bazı özellikleri yönüyle ayrılırlar.

Bağcıklı Sabo Terlik Modelleri ayağınızın ön kısmını nefes alan kapalı kısmı ile korur. Sabomar.com'da bulabileceğiniz Gezer Sabo Terlik Modelleri'nin ise tabanı 4 noktadan desteklenmiştir ve ayağınızı rahat ettirir. Berkemann oldukça rahattır ve günlük kullanım için idealdir. Bunlara ek olarak Dr Mery Sabo Terlik Modelleri ise yaylı topuk kısımlarıyla son derece ortopediktir.

  5. Meslektaş Veya Arkadaşlarınıza Danışın

Bir terliğin rahatlığı hakkında size en güvenilir bilgiyi o terliği kullanan birileri verebilir. Sabo Terlik kullanan arkadaş veya meslektaşlarınızdan yardım alın ve Sabo Terlik Modellerinin ne kadar rahat, ortopedik ve de ayak anatomisine uygun olduğunu kendiniz görün. Sabo Terlik Modelleri konusunda tavsiye ve fikir almak isterseniz doktor, eczacı veya hemşirelik yapan yakınlarınızdan fikir almaya özen gösterin.

6. Malzeme Kalitesi Önemlidir

Terlik almaya karar verip pek çok terliği incelediğinizde karşınızda farklı malzemelerden üretilmiş seçenekler de çıkacaktır. Polyester, mantar, tahta, kumaş, plastik veya orjinal deriden üretilmiş olan bu terlikler arasından hangisini seçeceksiniz? Eğer almayı düşündüğünüz terliğin malzemesine de dikkat ederseniz ayağınız ve siz çok daha rahat etmiş olacaksınız. Terlik üretiminde kullanılan Polyester, ayağı terletir. Ancak Sabo Terlik Modelleri'nde gördüğünüz gibi ucu kapalı da olsa eğer terliğin nefes alan gözenekleri de varsa ayağınız terlemeyecektir. Tahta tabanlı terlikler ise sandığınızdan daha rahattır. Bunun gibi ipuçlarını terlik seçerken göz önünde bulundurursanız daha rahat edersiniz.

7. Ayağınızı Tanıyın

Ayak tabanınızı tanımak veya ayağınızda hangi sıkıntı veya problemlerin olduğunu bilmek size rahatlık ve konfor olarak geri dönecektir. Düz tabanlık veya başka bir ortopedik probleminiz varsa bunun farkında olun ve terlik seçiminizi buna göre yapın. Ayağınızda bakteriyel veya dermatolojik bir sorun varsa da bunun farkında olun ve terlik seçiminizi ona göre yapın.

8. Fiyatlara Dikkat!

Ayak sağlığınız - rahatlığınız için elinizi cebinize atmalısınız. Sadece fiyatı ucuz olduğu için ayak anatominize uygun olmayan bir terlik seçmeniz demek, ortopedi ve ayak problemlerine davetiye çıkarır. O yüzden eğer bir terliğin kalitesinden ve rahatlığından eminseniz, o terliği alın. Fazla ucuz terliklerin ayaklarınız için problem yaratma riski olduğunu kesinlikle unutmayın ve seçimizi ona göre yapın.

 9. Renkler Önemlidir

Ayakkabılarınız kadar olmasa da terliklerinizin de renkleri önemlidir. Lacivert terliklerin kir tutması son derece zordur. Üstelik lacivert resmiyetin ve ciddiyetin rengidir. Beyaz da oldukça tercih edilen bir renktir. Genellikle tıp sektöründeki kişilerin üniformalarına uygun olduğu için Sabo Terlik Modelleri için de beyaz renk sık sık kullanılır. Desenli Sabo Terlik Modelleri oldukça şık ve estetiktir. Sabomar.com adresinde çeşitlerini bulabileceğiniz Berkemann ise zengin bir renk yelpazesine sahiptir.

 10. Ayak Bakımını İhmal Etmeyin

Ortopedik ve ayak sağlığını koruyan bir terlik seçseniz de ayaklarınıza gereken önemi mutlaka göstermelisiniz. İnsanlar gün boyunca ayakları ve ayak tabanları rahat etsin diye rahat bir terlik seçmeye özen gösteriyorlar. Sabo Terlikler'in ön kısmı korumalıdır ve bu terlikler yapıları gereği oldukça anatomik ve ortopediktir. Ancak siz yine de ayaklarınızı sık sık dezenfekte etmeyi ve arada bir ayaklarınıza masaj yaparak ayaklarınızı rahatlatmayı unutmayın. Ayaklarınız için zaman ayırın ve ayaklarınızı belli sıklıklarda sıcak suya sokmayı deneyin. Eğer ayaklarınıza masaj yaparsanız, damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır ve varis oluşumunu da engellersiniz.