Yazlık İş Ayakkabısı Nedir?

İş güvenliği ve iş ayakkabıları hakkında çeşitli konulara değindiğimiz blog serimizde bu yazımızda yazlık iş ayakkabılarını ele alıyoruz. Gelin hep birlikte yazlık iş ayakkabısı seçerken nelere dikkat etmeli, yazlık iş ayakkabısının artıları ve eksileri nelerdir? Gibi konulara yanıtlar arayalım.


Yazlık İş Ayakkabısı Nedir?

Yazlık iş ayakkabıları kullanılacağı mevsim için özel olarak tasarlanan iş ayakkabılarıdır. Yazlık iş ayakkabılarının temel özellikleri ise hafif olması, iç yapısının sıcağı hapsetmeyecek ve nefes alabilecek bir yapıda olmasıdır. Bunların yanı sıra kullanılacağı sektörlere göre farklı özellikler eklenen yazlık iş ayakkabıları, yaz aylarında çalışan verimliliği için vazgeçilmez bir üründür. 


Yazlık İş Ayakkabısının Önemi Nedir?

İş ayakkabıları arasında seçim yaparken dikkat etmemiz gereken bir diğer husus iş ayakkabısının kullanılacağı mevsim olmaktadır. Ayakkabının almış olduğu sertifikalar ve özelliklerden ziyade kullanılacağı mevsimde ayakkabı kullanımı için çok önemlidir. Öyle ki sıcak bir yaz mevsiminde kullandığımız kışlık iş ayakkabıları ayaklarımızı bir hayli terleterek ayaklarımızda hastalıklara yol açabilir. (su toplaması, ayak mantarı bu hastalıklara örnek olarak verilebilecek birkaç örnekten biridir). Bunun yanı sıra yaz aylarında kullanılacak iş ayakkabısının hafif olması, nefes alabilen ve ortopedik bir yapıda olması gerekmektedir bunun sebebi ise çalışanın sıcak yaz günlerinde bile ayakları terlemeden, yorulmadan çalışabilsin, bu sayede çalışanın verimliliği en üst düzeye çıkabilmektedir. Burada öğreniyoruz ki yaz aylarında kullandığımız iş ayakkabılarında yanlış seçimler çalışan sağlığında ciddi hasarlara yol açabilir.


Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yazlık iş ayakkabısı seçerken satıcıya sormanız gereken ana sorular şunlardır;

Ayakkabının çelik burunlu olup olmaması, koku yapıp yapmaması, hafif olup olmaması, terletme yapıp yapmaması. 

Yazlık iş ayakkabısı seçimi yaparken dikkat edilecek önemli etkenleri ele aldığımız bu yazımızda yazlık iş ayakabısının en az iş ayakkabısı sertifikaları ve özellikleri kadar önemli bir etken olduğunu öğrendik.

Sizler de web sitemizde bulunan onlarca model yazlık iş ayakkabısı arasında seçim yaparken alanında uzman personellerimizden yardım alabilir, sizin için en uygun iş ayakkabıları hakkında tavsiyeler alabilirsiniz.