Masaj, günlük hayatın stres ve gerginliğini üzerinizden atmanız için harika olsa da pek çok kişi tarafından lüks olarak görülür. Yoğun geçen bir iş gününün ardından yaptıracağınız bir spa masajının yerini çok az şey tutacaktır. Masaj, gergin kaslardaki kan dolaşımını arttırarak o bölgedeki kasların damar yollarının açılmasını ve de rahatlamasını sağlar. 



Ayak Masajı Nedir? Nasıl Yapılır? Faydalı Mıdır?


Ayak Tabanlarına Dikkat !

Masaj, günlük hayatın stres ve gerginliğini üzerinizden atmanız için harika olsa da pek çok kişi tarafından lüks olarak görülür. Yoğun geçen bir iş gününün ardından yaptıracağınız bir spa masajının yerini çok az şey tutacaktır. Masaj, gergin kaslardaki kan dolaşımını arttırarak o bölgedeki kasların damar yollarının açılmasını ve de rahatlamasını sağlar. Masaj, şikayetçi olanların genellikle sırtlarına uygulanır. Aslında en fazla sinir hücresi ayaklarınızda bulunur ve ayaklarınızda oluşan gerginlik ve ağrı keyfinizi kaçırabilir. Bu noktada ayak masajına ihtiyaç duyarsınız. Özellikle mesainizi ayakta geçiriyor ve ortopedik bir Sabo Terlik Modeli kullanmıyorsanız ayak masajı ağrı ve sızılarınıza deva olabilir. Peki ayak masajı nedir? Nasıl yapılır? Faydalı mıdır? Sabomar.com, sizler için cevaplıyor!

Ayaklarınızı Reflexoloji İle Rahatlatın

Ayak masajı aslında daha ziyade Reflexoloji / Refleksoloji denilen bir tedavi ve masaj türünün alanıdır. Refleksoloji, ayak tabanlarınızda vücudun belli bölgelerinden geçen meridyenlerin noktasal referanslarının bulunduğu temelinden hareket eden çin tıbbı kökenli teşhis ve tedavi sistemidir. Yani ayaklarınızdaki bazı noktalar, çeşitli organların daha iyi çalışmasını sağlarlar. Bu noktalara uygulanan masaj sadece ayaklarınızı değil aynı zamanda vücudunuzun her yerini belli oranda rahatlatacaktır.

Ayak Masajı İşe Yarıyor Mu?

Elbette Refleksoloji alternatif tıbba dayalı deneysel bir tedavi türü ve mazisi Çin'e dayanıyor. Yani ayak masajının oluşan ağrı ve sızılara tam olarak iyi geleceğinin tam bir garantisi yok. Yine de vücudunuzda en fazla sinir ucu bulunduran kısmın ayak tabanlarınız olduğu düşünüldüğünde, ayak masajını o kadar da hafife almak yersiz olur. Burada ayak masajından kastımız kendinizin uygulayabileceği basit yöntemlerdir. Bu yöntemleri ayağınızı gün boyunca ortopedik olarak rahat ettirecek bir Dr Mery veya Berkemann Terlik ile beraber kullanırsanız şikayetleriniz belli miktarda azalacaktır. Sizler için ayağınıza gerekli özeni gösterecek sabo terlik modellerinin de bir listesini de sizlerle paylaşacağız.

Ayak Masajı Nasıl Yapılır?

Ayakta geçen uzun bir mesainin ardından ayaklarınızda sızı veya ağrı hissetmeniz normaldir. Daha önce de yazdığımız üzere en fazla sinir hücresi ayaklarınızda bulunur ve bu, gün boyu ayaklarınız üzerindeki basınçtan dolayı ayaklarınızın sızlanmasına ve ağrımasına neden olur. Ayak üzerine binen yük ayak damarlarını sıkacağından ayaklarınızda yeterince kan dolaşımı oluşmaz. Tüm bu etmenlere bir de havasız bir ortam eklenince de ayaklarınız rahat edemez olur. Dr Mery gibi özel tasarımlı ortopedik - anatomik terlikler de tam bu noktada devreye girer. Özel tabanları ayak tabanlarınızı rahatlatırken ön kısımdaki nefes alan kapalı kısım ayaklarınızın havasız kalmasını önler. Siz de bir Dr Mery Terlik sahibi olarak ayak konforunuz için ilk adımı atabilirsiniz. İkinci adım, ayak tabanlarınız sızlamaya ve ağrımaya başladığında uygulayabileceğiniz basit ayak masajı teknikleridir. Rahatlatıcı bir ayak masajı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Dikkat Edilecek Konular

Ayaklarınıza masaj yaparken yaşınız 65'den fazla ise kaslarınızı fazla germemeye özen gösterin. Aşağıda anlatacağımız teknikleri nazikçe uygulayın ve bunların sadece birer masaj tekniği olduğunu unutmayın.

Ayakların Üst Kısmı

Ayaklarınızı rahatlatmanız için yapacağınız ayak masajına ayağınızın üst kısmından başlayın. Ayağınızın üst kısmını hafifçe bastırarak ovun. Bu, ayaklarınızdaki kan dolaşımını hızlandıracak, ayağınızın ısınmasını sağlayacak ve kaslarınızı gevşetecektir. Kasların gevşemesi demek, ayağınızdaki kas gerginliğinin azalması ve ayaklarınızın rahatlaması demektir. Aynı ovma işlemini ayak bileklerinize ve ayak parmaklarınıza da yapabilirsiniz. Ovma işlemini ayağınızın sızlayan her kısmına kaslarınız gevşeyip rahatlayana kadar uygulayın.

Ayak Bileklerinizin Döndürülmesi

Ayaklarınızın tabanları kadar diğer kısımları da masaja ihtiyaç duyar. Özellikle ayak bilekleri ayağın ağırlığı taşıyan önemli noktalarından biridir. Ayağınızın bu kısmı da masaja ve rahatlamaya ihtiyaç duyar. Ayak bileklerinizi elinizle tutun ve sağa / sola doğru hafifçe çevirin. Bu hareket de kaslardaki gerilimi azaltacak ve ayak bileklerinizin rahatlamasını sağlayacaktır. Dr Mery, Orion ve diğer pek çok çeşidini Sabomar.com'da bulabileceğiniz Sabo Terlik Modelleri, ayak bileklerinizdeki baskıyı azaltmak için ortopedik olarak üretilmiştir.

Ayak Parmakları da Önemlidir

Ayak parmakları, ayağınızın tabanından sonraki en hassas kısımlarından birisidir. Ayak parmaklarınızı rahatlatmak için yapmanız gereken ilk şey, onları hafifçe yukarı çekmektir. Daha sonra ayak parmaklarınızın üst kısmını hafifçe ovun. Son olarak ayak parmaklarınızı sıkıp bırakın. Tüm bu hareketler ayaklarınızın en hassas kısımlarından birisi olan ayak parmaklarınızdaki kasları ısıtacak ve gevşetecektir.

Ayak Kemerleri

Ayak kemeri, ayak parmakları sonu ile topuk arasında kalan kısımdır. Bu kısım genellikle yerden çok az da olsa yüksekte durur. Bu yüzden gerilimle karşılaşır. Bu bölgedeki kasları gevşetmek için hafifçe baskı uygulayın. Bunu yaptığınızda, gün boyu gerilime maruz kalmış olan kaslar yukarıda belirttiğimiz gibi gevşeyecek ve rahatlayacaktır.

Ayak kemeri bir ayakta gerilime uğrayan kısımların başında gelir. Bu kısmın fazla gerilmemesi için genellikle ayağınızın anatomik yapısına uygun terlikler kullanılır. Dr Mery ve Orion Marka pek çok anatomik terlik ayağınızın bu kısmının rahat etmesini sağlayacaktır. Sabo Tahta Tabanlı

Terlik, Dr Mery Tahta Tabanlı Terlik modelleri de ayak kemerlerinizin rahat etmesini sağlayacaktır.

Ayakta oluşan bakteriyel rahatsızlıklar genellikle ayak parmaklarının ve aralarındaki kısımların nefes almamasından kaynaklanır. Dr Mery Sabo Terlik, Berkemann Sabo Terlik gibi terlik modelleri nefes alan kapalı bir ön kısma sahip olduklarından dolayı ayaklarınızın terlemesini, havasız kalmasını engeller. Bu da ayakta oluşan deri hastalıklarına veda etmeniz anlamına geliyor.

Ayaklarınız İçin Bir Masaj yağı Tarifi :

Masajın vazgeçilmez unsurlarından birisi de masaj yağlarıdır. Kendi özel karışımınızı hazırlayarak ayak masajını daha rahatlatıcı hale getirebilirsiniz. Üstelik masaj yağları ile yapılan masaj ayaklarınızdaki kötü kokuyu da önleyecektir. Ayaklardaki kötü kokunun bakterilerden kaynaklandığını ve ayak parmaklarınızın aralarını havasız bırakamamanız gerektiğini ise kesinlikle unutmayın.

Malzemeler:

  • 1 Damka Papatya Esanslı Yağ

  • 4 Damla Lavanta Esanslı Yağ

  • 2 Damla Itır Esanslı Yağ

  • 4 Çay Kaşığı Keneotu, Jojoba Yağı Veya Saf Zeytinyağı


Hazırlama Ve Kullanım:

Kendi masaj yağınız için malzemeleri bir kapta karıştırın. Karışımı sadece bir kereliğine kullanacağınızı unutmayın. Yani oluşturacağınız karışım sadece tek kullanımlık olacaktır. Daha sonra yukarıda saydığımız masaj yöntemlerini az miktardaki karışımla ayağınıza uygulayın.