Sabo terlikler ayağa en uygun yapıda olan terlik modellerine verilen genel bir isimdir. Bu terlikler sürekli olarak ayakta çalışan ya da gün içinde çok fazla yürüyerek iş yapan, bir yerden bir yere giderken ayağı ya da ayakkabısı konusunda sıkıntı yaşayan herkesin kullanabileceği ve ayak sağlığını ön planda tutan terliklerdir. Bu terliklerin özel içyapısı, deri tabanı, ayak tabanına uygun olarak tasarlanmış olan yüksek topuk şekli ve ayağın üstünü kaplayan tasarımı ile tamamen rahatlık odaklı olduğunu belli etmektedir.



Sabo terlikler ayağa en uygun yapıda olan terlik modellerine verilen genel bir isimdir. Bu terlikler sürekli olarak ayakta çalışan ya da gün içinde çok fazla yürüyerek iş yapan, bir yerden bir yere giderken ayağı ya da ayakkabısı konusunda sıkıntı yaşayan herkesin kullanabileceği ve ayak sağlığını ön planda tutan terliklerdir. Bu terliklerin özel içyapısı, deri tabanı, ayak tabanına uygun olarak tasarlanmış olan yüksek topuk şekli ve ayağın üstünü kaplayan tasarımı ile tamamen rahatlık odaklı olduğunu belli etmektedir. Sabo terlik aynı zamanda da kullanıldığı alanlarda hijyen sağlar. Anti mikrobiyal yapısı sayesinde bu terlikler özellikle sağlık ve gıda sektöründe çokça kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Bunun yapısı da terliklerin sahip olduğu temizlenebilir ve içerisinde mikrop barındırmayan yapıdır. Bu sebeple sabo terlik çalışan kadın ve erkekler tarafından tercih edilmektedir.



Terletmez ve Ayağı Rahatsız Etmez


Sabo terliklerde en iyi bilinen özelliklerden birisi de ayakta saatlerce dursa bile ayağın terlemesine sebep olmamasıdır. Terlik modellerinin tümünde bulunan küçük hava delikleri ayak her hareket ettiğinde havanın içeri girmesini ve ayağı rahat tutmasını sağlar. Bu durum da hem kokuya hem de terlemeye neden olur. Ayak terlemesi mantar ve egzamaya neden olduğu için bu duruma fazlası ile dikkat edilmelidir. Sabo terlikler ter tutmadığı için pamuklu çoraplar ile kullanılırsa hem ayağı sıcak hem de kuru tutabilir. Sabo terliklerin ayağı rahat ettirmek için özel olarak tasarlanmış tabanı ise belirli noktalara yumuşak bir baskı uygulayarak ayağın yorulmasını engeller. Böylece saatler sonra bile terliği ayağınızda hissetmeyecek kadar rahat olursunuz. Tahta sabo terlik modelleri ahşap tabanı ve yüksek topuğu ile bilinir ve bu model de sağlık sektöründe sıklıkla kullanılır.


Hastalar da kullanabilir


Sabo terlik modellerine medikal terlik adı da verilir ve bu terlikler hastanede tedavi gören kişiler tarafından da kullanılır. Hastane içinde ve odalarda ayakkabı ile dolaşmak sağlıklı olamadığından bu tür terlikler tercih edilmelidir ve hastanın ayağına tam uyumlu olacak modeller tercih edilmelidir. Hastanelerde kullanılabilen bu terlikler ayaklarında sorun olan ya da sürekli olarak ağrı şikayetinde bulunan kişiler tarafında evde ya da dışarıda da medikal terlik olarak kullanılabilir. Sabo terlikler  web sitemizden hızlı şekilde sipariş verilir ve güvenli ödeme yöntemleri ile satın alınan bu ürünler kargo kuryeleri ile istenen adrese elden teslimat da yapılabilir.