Sürekli olarak ayak üstünde faaliyet gösteren kişilerin rahatlık ve konfor açısından tercih ettikleri ürünler  sabo terlik ya da crocs terlik modelleridir. Bu terlikler genel olarak rahatlıkları açısından tercih edilse de bazı hizmet sektöründe zorunlu olarak da kullanılmaktadır. Özellikle, sağlık sektöründe bulunan kişiler halk sağlığı için hijyen kurallarını taşıması gereken tüm alanlarda sabo terlik modelleri tercih edilmektedir


Hemşire terliği olarak da bilinen bu terlikler, kir ve hijyen açısından olumsuzluk oluşturulacak bakterileri tutmaz, farklı noktalara taşımaz. Bu nedenle, sağlık sektörü başta olmak üzere üretim ve gıda sektöründe de yoğunluklu olarak bu terlikler kullanılmaktadır. Zaman içerisinde konfor ve rahatlığını düşünen kişilerin tercihleri arasında bulunan sabo terlik yada crocs terlik modelleri sanitasyon kurallarının bazı sektörlerde yoğun olarak uygulanmasının ardından oldukça popüler hale gelerek, tercihler arasında yer almıştır.


Hemşire Temalı Terlik Hemşire Arkadaşlarımızın En Çok Tercih Ettiği Terlikler Arasında


Sadece hijyen açısından değil, zaman içerisinde kurum ve hizmet sektörlerinin kıyafet yönetmeliklerinde de yer alan düzene göre bazı sektörlerde sabo terlik modelleri zorunlu hale getirilmiştir. Bu nedenle hem hijyen hem sağlık hem de konfor açısından bu terlik modelleri oldukça revaçta bir seyir izlemektedir.


Sabo ve Crocs Terlik Modellerinin Özellikleri

*Sabo terlik ve crocs terlik modelleri tamamen ayağın yapısına göre tasarlandığı için kişiye daha fazla konfor sağlamaktadır.
*Ayağın yapısına göre tasarlanan iç kısmının yanı sıra deri taban sayesinde özellikle uzun süreli ayakta faaliyet gösteren kişiler için yorgunluk hissini en aza indirmektedir.
*Antibakteriyel yapısı sayesinde kullanılan tüm alanlarda hijyen sağlamaktadır.
*Terlikler üretim aşamasında anti mikrobiyal olarak üretildiği için bakteri ya da mikropları terlikle birlikte farklı alanlara taşımazsınız.
*Kolay temizlenen bir yapıya sahip olan bu terlikler, yapıları gereği mikrop taşımazlar.
*Terlik yüzeylerinde bulunan delikler sayesinde sürekli olarak ayak hava ile temas halindedir. Bu sayede terlikler herhangi bir terleme ya da koku durumu oluşturmaz.
*Kış mevsiminde ise pamuklu çoraplar ile kullanılabilen bu terlikler ayağın üşümesini de engellemektedir.
*Sabo ve crocs terlikler hava alabilen yapıda oldukları için egzama ya da mantar gibi terleme ile oluşan bazı ayak rahatsızlıklarının da görülmesini engellemektedir.


 Sabo ve Crocs Terlikler Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Sabo ve crocs terlikler genel olarak medikal terlik adı ile de bilinmektedir. Bu açıdan genel olarak sağlık sektöründe daha fazla tercih edilmektedir. Özellikle, hemşire, hasta bakıcı, doktor ve diğer hastane görevlilerinin en fazla tercih ettiği, çoğu kez zorunlu olarak kullandıkları ürünlerden birisidir. Ayrıca, terlikler tüm ortamda hijyen ve temizlik sağladığı için gıda, üretim, tesis, okul gibi alanlarda da sıklıkla tercih edilmektedir. Sadece, hijyen açısından değil, terliklerin özel olarak tasarlanan yapısından dolayı sürekli ayak üstü görev yapan kişilerin konforu açısından da kullanımı uygundur. Bu nedenle, fabrika yada tesis gibi alanlarda görev alan kişiler hem hijyen hem de rahatlık için bu terlikleri tercih edebilirler.